Resultaten 5e Nationale Voorzittersonderzoek bekend

 

Het Nationaal Voorzittersonderzoek is een samenwerking tussen Gasseling Search, VNO-NCW en MKB-Nederland en wordt eens in de drie jaar uitgezet. Het is een onderzoek onder voorzitters van belangenverenigingen, met in het bijzonder aandacht voor brancheverenigingen.

Scroll naar beneden voor meer informatie

Dit jaar (2022) staat de voorzitter in tijden van crises centraal. De voorzitter schakelt vanuit een uitdagend sectorbelang, is chef belangenbehartiging, heeft een belangrijke verenigingsrol, borgt de governance en heeft een veelheid aan in- en externe samenwerkingsrelaties. De rol van de voorzitter is altijd in ontwikkeling. Dat heeft te maken met de voorzitter zelf (persoonlijke ontwikkeling), met bijvoorbeeld de komst van een nieuw bestuur of een nieuwe directeur (het tandem) of door disruptieve externe omstandigheden.

Terwijl de coronacrisis haar tol eiste van ondernemingen in allerlei sectoren toonde de vereniging haar kracht en haar bestaansrecht. Voor voorzitters een uitdagende en leerzame periode om de vereniging te begeleiden en sturing te geven aan deze ontwikkelingen. Maar hoe kijken zij terug op deze periode en wat is de impact geweest van de coronacrisis op zowel de vereniging als de rol van de voorzitter?

Download hier het rapport of bestel een exemplaar via info@gasselingsearch.nl.

Bent u lid van VNO-NCW of MKB-Nederland of bent u aanwezig geweest op het Voorzitterscongres op 15 september? Dan ontvangt u binnenkort een exemplaar in uw (fysieke) brievenbus!

Download hier de slides van het congres.